28 February 2010

Kem Kepimpinan Pengawas SMK Mahmud Mahyidin 2010

Perdana Resort 25 - 27 Februari - Unit HEM SMK Mahmud Mahyidin telah mengadakan Kem Kepimpinan Pengawas SMK Mahmud Mahyidin 2010 bertempat di Perdana Resort, PCB Kota Bharu. Kem ini berlangsung selama 3 hari 2 malam yang mana bermula pada petang Khamis 25hb Februari. Para pelajar yang terlibat telah berkumpul di perkarangan Asrama SMK Mahmud Mahyidin sebelum menaiki bas yang disediakan untuk ke sana.
Sepanjang 3 hari 2 malam di sana, para pelajar telah terlibat dengan 7 slot yang telah disediakan oleh guru-guru berpengalaman bagi memupuk sifat kepimpinan dan keyakinan di dalam diri setiap pelajar. Selain daripada aktiviti-aktiviti kepimpinan, para pelajar juga diserapkan dengan aktiviti keagamaan seperti melatih mereka untuk solat secara berjemaah, Qiamullail dan juga disampaikan kuliah setiap kali selepas solat. Ini bagi membentuk peribadi yang seimbang dikalangan para calon pemimpin sekolah dari segi rohani dan jasmani.

Para pelajar tiba di Perdana Resort PCB dan mendengar taklimat daripada Kaunselor

Menjamu selera sebelum memulakan Slot yang pertama

Slot 1 - Ice Breaking oleh En. Nik Mohd Fauzi Sarapan pagi pada hari kedua di Perdana Resort Slot 2 - Pembinaan Imej Kumpulan oleh Pn. A'aishah Slot 3 - Pembentangan Pembinaan Kumpulan yang dikendalikan oleh En Nik Mohd Fauzi Slot 4 - Ceramah 1 oleh Tn Hj Mohd Naim Cenderahati kepada para pelajar yang berani tampil ke hadapan untuk memberikan pendapat dan pandangan sepanjang sesi soal jawab bersama Tn Hj Mohd Naim Para pengadil dan urusetia pada malam Persembahan Kumpulan Para pelajar menunjukkan bakat masing-masing disamping memupuk sikap kerjasama dikalangan mereka dalam menjayakan setiap persembahan Sebahagian daripada urusetia dan orang kuat sepanjang Kem Kepimpinan Pengawas SMK Mahmud Mahyidin 2010

No comments:

Post a Comment

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP